Sütsüz krep nasıl yapılır? Beş dakikada sütsüz krep tarifi



Evde krep veya süt canınız mı çekiyor? Merak etmeyin sütsüz de pankek yapmak mümkün. Bu konuda sayısız tarif olmasına rağmen Haber Türk’ün paylaştığı tarif gerçekten harika. Sütsüz pankek yapmak isteyenlerin imdadına yetişecek bu tarifi evinizde mutlaka denemelisiniz.

Evde pratik olarak sütsüz krep yapabilirsiniz.

Bilmeniz gereken tek şey tarifteki prosedürlere göre hareket etmektir. Tarifteki prosedürlere göre hareket ederseniz harika gözlemeler yapabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken her şey

Sütsüz Krep Malzemeler:

2 yumurta

1.5 su bardağı un

1 kase yoğurt

1 çay kaşığı su

1 çay kaşığı toz şeker ve tuz

Tepsiyi yağlamak için 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Süt içermeyen krep yapmak:

Süt içermeyen krepler için yumurtayı geniş bir kaba kırın ve çatal veya tel çırpıcı ile çırpın.

Yumurtalara yoğurt, su, toz şeker, tuz ve un ekleyerek kek hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin.

Hazırladığımız pankek hamurunu ne kadar çırparsanız sonuç o kadar iyi olur.

10-15 dakika bekledikten sonra bitmiş gözleme hamurunu pişirmeye başlayın.

Servis tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kilit nokta:

Eğer kıvamında sorun varsa yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz.

Kreplerinizi peynir, tereyağı gibi ürünlerle veya meyve, çikolata gibi tatlı malzemelerle servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorum yapın