Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya doyurucu, pratik ve lezzetli bir tarifle başlayalım mı? Bence başlayalım, çünkü artık vücut hep tatlı istiyor. Evde tatlı yoksa haftada bir kere sert tatlı yiyen ben, hemen çikolata takıntısına kapılıyorum 🙂
Sütlü helva, sütlü irmik helvası derken sadece süt helvasına geldik 🙂 Üstü fırında sütlaç gibi görünen ve anne pudingi koyu kıvamlı olan bu tarif, yaz soğuğuna çok iyi geliyor. Siz de benim gibi ayrı kaplar yerine indirim kurabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Süt helvası tarifi malzemeleri
- 150 gram tereyağı 1 su bardağı un 1 yumurta sarısı (isterseniz eklemeyebilirsiniz) 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker
Süt helvası tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar yüreğim. Şeker eriyince ocaktan alın. Karışıma yumurta sarılarını ve kalan sütü ekleyip çırpın. Orta boy bir tencereye un ve tereyağını alın. Unu kokusu çıkana kadar tereyağında kavurun. Şerbeti azar azar ekleyin ve açılıncaya kadar çırpın. Sütün tamamını aynı şekilde ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı helvayı ısıya dayanıklı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Helva kahverengileşinceye kadar pişirin. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]