süzme tahinli ekmek


Çilekli ve Tahinli Pasta Tarifi için Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 çay kaşığı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr tereyağı veya sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • eşit derecede doğru

içeri

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker (damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)

Çilekli ve tahinli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ilık sütü maya ile karıştırıp 5 dakika beklettikten sonra diğer malzemeleri karıştırıp unu azar azar ilave edelim.
  2. Yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Bir saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamuru mayalandıktan sonra bezeye bölelim, ben 14 şekere böldüm.
  5. Bezeleri elinizle dairesel hareketlerle açın ve tahin ve toz şeker karışımını her bezeye yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sürün.
  6. Yuvarlayıp masanın üzerine spiral şeklinde dolduruyoruz, hamuru biraz bastırıp tepsiye diziyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık, ceviz veya susam serpebilirsiniz.
  8. Farklı fırınlarda pişirme süresi değişiklik gösterdiğinden kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

fotoğraflı saman tel tahinli turta tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tahinli
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • telefon
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında sebzeli tavuk

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın