Tabbouleh – Arap Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Size çok besleyici ve lezzetli bir salata tarifim var! Hem Ramazan’ın yoğunluğu hem de harekete geçme dürtüm derken zaman çok çabuk geçiyor. Arap Salatası olarak da bilinen Tabule, aslında bir Levanten salatasıdır. Artık sayamayacağım kadar çok çeşit var. Daha önce kinoa gevreği bile yaptım.

Geçenlerde yeşil mercimekli halini denemeye karar verdim 🙂 En kısa zamanda sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu hafta iki lezzetli tarif daha olacak, takipte kalın… Tarifimi beğenmeyi, kaydetmeyi ve paylaşmayı unutmayın.

Büyük aşk …

Sofra malzemeleri – Arap salatası tarifi

    ½ su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kaynar su 1 demet maydanoz ½ demet taze nane 1 adet orta boy kırmızı soğan 2-3 adet salatalık 7-8 adet domates Şeker 1 limonun suyu 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz

Tablo – Arap salatası tarifi nasıl yapılır?

1- İnce bulgurları derin bir kaba alın, üzerine bir su bardağı sıcak su ilave edin ve kabarana kadar karıştırın.
2- Tüm sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve güzelce doğrayın.
3- Salatalığı soyun ve küpler halinde kesin. Domates ve soğanları da doğrayın.
4- Bulgurun içine doğradığınız tüm malzemeleri zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırıp ekleyin.
5- Nar tanelerini ekleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın