medyauzmani.com

Tablacı .Şambali Tatlısı

Tablacı usulü chambali tatlısı tarifi için malzemeler

şerbet

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • yarım limon suyu

Şeker harcı için.

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 5 su bardağı irmik

yukarı;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su

Tablachi yolunda chambali tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce şekerimizi yapıyoruz. Tatlıyı fırına koyarken şerbeti de fırına alıyoruz. Sıcak tatlı şurup sıcak olacaktır.
  2. Tatlı fırından çıkınca şerbetin altını kapatıp 2 dakika sonra şerbeti tatlının üzerine döküyoruz.
  3. Gelelim tatlımıza süt ve şekeri bir kasede kaşıkla karıştırıyoruz. toz şeker eriyene kadar.
  4. Daha sonra kalan malzemeleri ve son olarak irmiği ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Bir kenara alıp yarım saat dinlendiriyoruz (dolaba koymanıza gerek yok bir tarafı açıksa sorun yok)
  6. Yarım saat dinlendirdikten sonra tekrar kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
  7. Su ile karıştırılmış pekmezi bir fırça yardımıyla ateşin dibine koyun.
  8. Hamuru döküp elimizi ıslatarak güzelce yayalım.
  9. Dilimleri bıçakla kesin ve su ve pekmez karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
  10. Son olarak üzerine fıstıkları atıp 210 derecede önceden ısıttığımız fırına atıp pişiriyoruz. Tatlı harcı fırına sürerken şerbeti de ocağa koyuyoruz.
  11. Şurup kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  12. Tatlı fırından çıkınca şerbeti ocaktan alın.
  13. Şekeri tekrar kesin.
  14. İki dakika sonra şerbeti tatlının üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun 🤤

Resimli Tablacı Şambali tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Şambali
  • şerbet tarifleri
  • uçurumlar
  • tablaşi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tatlı:
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda

sonraki haber:

Kale

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın