İstanbul’da soğuk ve yağmurlu bir sabahtan herkese günaydın. Sonbaharın ilk belirtilerini akşam saatlerinde veren hava, dünü yalanlamamak için bugün bile şiddetli yağmur yağdırdı. Her zamanki gibi yağmur ve serinlik beni neşelendirdi ve güne güzel bir kahvaltıyla başlamamı sağladı.
Gözlerimi açar açmaz bugün pankek yapacağım dedim kendi kendime. Önce çok sevdiğim kedim “Adı Köfte” ile vakit geçirip kahvaltısını verdim ve ardından kendi kahvaltımı yapmaya başladım.
Dukan diyetindeyken her sabah pankek yaptığım için yaklaşık 5 dakikada tüm hazırlıkları bitirdim ve pankeklerin üzerine dökmeye başladım.
Kahvaltınızı hazırlayıp sizinle paylaşmak için filme almaya çalışırken, Kofti güçlü bir saldırı yapar. Henüz 3 aylık olmasına rağmen çok büyük ve çok oyuncu bir kedidir. Evden çalıştığımı ve sadece spor ve toplantılar için dışarı çıktığımı düşünürsek bana çok iyi bir yol arkadaşı oldu. Şimdi sonsuza dek mutlu yaşıyoruz. Bir ara onun fotoğraflarını da bloğa ekleyeceğim muhtemelen ama merak edenler ekran görüntülerini ve yakaladığım küçük detayları paylaştığım diğer blogum Bitpalas’a da bakabilir.
sana iyi günler diliyorum …
Aşk…
İçerik Tablosu
Tahıllı ve Otlu Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta 2 çay bardağı süt 1 su bardağı un 7 tane tane 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve taze kekik karışımı 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet kaşar peyniri 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (tavayı yağlamak için)
Tahıllı ve otlu pankek tarifi nasıl yapılır?
Yumurta, süt ve tuzu hafif köpürene kadar çırpma teli ile çırpın. İnce kıyılmış otları ve unu karıştırarak ekleyin ve topaklar kaybolana kadar çırpın. Bir krep tavasını veya herhangi bir Teflon tavayı çok az sıvı yağ ile yağlayın, fazla yağı bir peçete ile alın ve tavayı ısıtın. Sıvı pankek harcınızdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Kenarları beyazlaşıp ortasında küçük delikler oluştuğunda diğer tarafını da çevirin ve pişirin. Hazırlanan pankekleri üst üste dizin. Her krepin arasına birer parmak kalınlığında kesilmiş peynirden koyup rulo yapıp dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]