Merhaba sevgili arkadaşım,
Karnabahar en sevdiğim sebzelerden biridir o yüzden şekli kalmamıştır. Dukan diyeti yaparken çorba, patates kızartması, salata, beşamel sos derken kıyma yaptım.
Dün akşam 2-3 çeşit yemek yaptım ama karnabaharı çok istedim. Normal salata yerine hem meze hem de salata olarak kullanabileceğiniz bir tarif yapmaya karar verdim. Tahinli cevizli patlıcan salatasını hatırlarsınız, sosun oranlarını değiştirip biraz sarımsak eklemek yeterliydi.
Karnabaharı bütün olarak satın alabilirsiniz ancak günümüzde parça olarak da satılmaktadır. Bu sayede tartıp elde edebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde iki farklı tarif denemeyi planlıyorum.
Eğer evinizde karnabahar varsa ve nasıl kullanacağınıza karar veremiyorsanız bu tarifleri deneyebilirsiniz.
Karnıbahar Çorbası
Karnabahar Kızartması
karnabahar salatası
Beşamel soslu ızgara karnabahar
doğranmış karnabahar
Aşk…
İçerik Tablosu
Tahin soslu cevizli karnabahar tarifi için malzemeler
- 1 küçük karnabahar (500 gr) 1,5 litre kaynatmak için su 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu hazırlamak için:
- 2 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı tahin 1 diş sarımsak 2 çay bardağı ceviz Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz
Tahin ve ceviz soslu karnabahar nasıl yapılır?
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın. Kaynar suda 10-12 dakika haşlayın, tuz ekleyin ve süzün. Süzülen karnabaharı bir kaba alıp zeytinyağı ve tuz ile damak zevkinize göre karıştırın. Tahin ve cevizli sos için zeytinyağı, tahin, ceviz içi ve yoğurdu blenderdan geçirin. Üzerine tuz ve sarımsak ekleyin. Sos tamamen karışana ve cevizler ufalanana kadar blenderi çalıştırın. Karnabaharı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]