Bu akşam sadece benim! Kulaklığımı takmış, 70’lerden anlamlı bir parça yazıp dinliyorum 🙂 Çoğunuz uykuya dalmışsınızdır… Günün yorgunluğunun, gerginliğinin, stresinin hafiflemeye başladığı saatlerdir. İşte tam da bu yüzden çalışmak ya da bir iki satır daha karalamak istiyorum.
Hesapsız dertler içinde ilginç bir şekilde kaybolduğunuzu fark ederseniz, kesinlikle öyle bir gündü. Ne zaman başladı ne zaman bitti hiçbir fikrim yok. İyi ve kötü haberler bir kez daha birbirine karıştı. Neyse ki, sana yazmanın bir yolu var 🙂
Gün içinde yaptığım en iyi şey sanırım tarifini vereceğim bardak tahin. Biraz tatlı, biraz acı ama çoğunuz “Hmmm!” Seveceği bir tarif.
Tahini herkes sevmez, ben bu tarifi yapana kadar tahini çok sevmiyordum. O yüzden tahini küçümsemeyin diyeceğim, doğru kullanıldığında daha tatlı olmuyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tahinli kup tarifi için malzemeler
- 1 litre süt 1 su bardağı + 1 su bardağı şeker 2 eksik parmak 4 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı tahin 4 yemek kaşığı pekmez
Tahinli kup tarifi nasıl yapılır?
Bir tencereye şeker, un ve sütü koyun. Orta ateşte karıştırarak şeker ve un eriyene kadar pişirin. Karışım koyulaşmaya başlayınca tahin ve pekmezi ilave edin. Tatlı puding kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı kuplara alıp oda sıcaklığına gelince servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]