Ispanak ve tahin sosu yapmak için önce ıspanağı güzelce yıkayıp güzelce doğrayıp süzgeçten geçirip suyunu süzüyoruz.
Soğanı ince doğrayın
Beyaz peyniri kırıyoruz
Yağ, tahin ve unu kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.
Ispanağı bir kaseye alıp üzerine doğranmış soğanı ve tuzu ekleyip elimizle eziyoruz.
Ispanağı elimizle yırttığımızda sulanıyor ve ince ve ezilmiş olarak çıkıyor.
Ispanağı güzelce sıkın ve başka bir kaba koyun, beyaz peynir, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
1 adet yufkayı tezgaha alıp ikiye bölüyoruz, hazırlanan sosu veriyoruz, ikiye katlıyoruz.
En son ıspanağı alıp rulo gibi sarıyoruz, önce ikiye bölüp tekrar ikiye bölüp fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye hazırlıyoruz.
Kalan yufka için de aynı işlemi yapıyoruz.
Kalan sosu bir fırça yardımıyla tüm keklerin üzerine yayın ve üzerine çörek otu serpin.
200 derecede altın sarısı olana kadar pişirin
Herkesin düşünebileceği tahin soslu çıtır ıspanak sosu hazır.
Yemek için özlem, yapabilenler için kolay
Bu kurabiyeleri yapıp daha sonra pişene kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]