Tahinli Cevizli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Soğuk bir İstanbul sabahından günaydın! Havalar soğudukça tahinli tarifleri daha çok benimsemeye başlıyorum.

O kadar ki bu pastayı akşam 9 gibi pişirdik ve hemen bir dilim tahinli süt aldık 🙂

Daha önce yaptığım Kakaolu Tahinli Kek tarifini hatırlayanlar olacaktır, bu daha az un içerdiği için biraz daha hafif oldu.

Bu hafta sonu denerseniz benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Tariflerimi sizin fotoğraflarınızla hikayemde paylaşmak isterim 🙂

Aşk….

Tahinli cevizli kek tarifi için malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tahin 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı ceviz içi

Servis için:

Cevizli tahinli kek nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Tahin, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Son olarak cevizleri de ekleyip kaşıkla karıştırın. Kek kalıbını bir fırça ile yağlayın ve kek karışımını kalıba dökün. 180 derece fırında kekin içi kuruyana kadar (yaklaşık 15-30 dakika) pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın