tahinli elmalı kurabiye

Tahinli ve elmalı kek tarifi için malzemeler

hamur için

  • 150 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Eşit derecede doğru

iç harç için

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Yarım su bardağı fındık

Tahinli ve elmalı kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını un hariç tüm malzemelerle karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ilave edip çok sert olmayacak şekilde hamur oluşturuyoruz.
  2. İç malzeme için elmayı soyup rendeleyin.
  3. Bir tavada kızartın ve suyunu çektikten sonra tarçın, şeker ve cevizi ekleyin.
  4. Ocağı kapattıktan sonra üzerine tahini ekleyin ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra limonu sıkıp barın kaymaması için içine biraz yağ koyuyoruz.
  6. Hamurdan bir parça koyup ortasını parmağımızla deliyoruz.
  7. Kenarlara doğru bastırarak bir delik açın.
  8. İç harcı koyup tekrar küçük bir parça hamurla kapatıp yayıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  9. Tüm malzemelere aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Ara sıra kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  11. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin ve afiyetle yiyin.

Fotoğraflı elma tahinli kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • Bir elma:
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tahinli
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Arpa çorbası, arpa ezmesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın