Tahinli Katmer Nasıl Yapılır – Tariflerim

Tel tel katmer 😋🥰

İlk olarak su, maya ve tuzu kavanozumuza alıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

5-6 su bardağı un dedim bu unun kalitesine göre 6 su bardağı kullandım.

Hamuru 3 beze haline getiriyoruz. Merdane yardımı ile mantı hamurundan kıvam alacaktır.

Hamurun üzerine hazırladığımız tahinli yağı hamurun üzerine yayıp fırça yardımıyla her yerine yayıyoruz.

Daha sonra yufkayı ortadan ikiye açıp yanlara doğru katlıyoruz. Katlanmış bir parşömene çiçek şeklini veriyoruz.

Yağın buzdolabında 2 saat soğumasını bekliyoruz, açıp bir tavada pişiriyoruz.

Yapmış olduğunuz gül şeklindeki katmer bezeleri bir dondurucu poşetine koyup derin dondurucuya atabilirsiniz. Piştikten sonra buzdolabından çıkarıp çözülmesini ve pişmesini bekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. ☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın