Tahinli kek (tahinli ve kakaolu) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır tahinli kek tarifimi sizlerle paylaşmak istiyordum. Güne mutlu devam etmenin en tatlı yollarından biri sanırım fırında pişen mis kokulu bir pastayı evi nazikçe sarmak. Bugün o kadar soğuk ki tahinli kek zamanı diye düşündüm.

Tadının ekşi olduğunu söylüyorlar ya da öyle 🙂 Kullanacağınız tahini keke eklemeden önce iyice karıştırmanız gerekiyor. Çubuk kalıp kullanacak olanlar kalıplarını yağlamayı ve unlamayı unutmamalıdır.

Kekin pişme süresi biraz uzun. Pişirmeye başladıktan 30-35 dakika sonra içinin kuruluk testine başlayabilirsiniz.

Bu tarif çay saatlerinin olmazsa olmazlarından olacak!

Aşk…

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler (Tahinli ve Kakaolu)

    3 yumurta (büyük) 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı toz şeker 1 parmak eksik 1 su bardağı tahin 1 parmak eksik 1 su bardağı sıvı yağ 3/4 su bardağı süt (3/4 su bardağı) 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu isteğe bağlı 2 yemek kaşığı kakao Süslemek için 2-3 yemek kaşığı susam

Tahinli kek tarifi (tahinli ve kakaolu) nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Tahin, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Kek kalıbını bir fırça ile yağlayın ve kek harcının yarısını kalıba dökün. Kalan kek karışımına 2 yemek kaşığı kakao ekleyin, karıştırın ve kek kalıbına dökün. Kekin üzerine 2-3 yemek kaşığı susam serpip 180°C fırında kekin içi kuruyana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın