1 aydır bu kurabiyeyi yapmayı planlıyorum. Her şey Koska’dan “Sevgililer Günü Menüsü” başlıklı bir e-posta almamla başladı. Bugün yarın derken tarifi deneme fırsatı bulmam 1 ayımı aldı 🙂
Aslında yayınladıkları tarifi biraz değiştirdim. Üstelik gelen tarif tamamen gram bazındaydı ve yılların alışkanlığı ile çok zorlanmadan cup ölçülerine çevirdim.
Tahinli kurabiyeler fırından alınmış kadar güzel ve lezzetli. Sert, kıtır kıtır hamur elinizde çıtırdarken, ilk lokmada dudaklarınız arasında eriyor.
Tarifi okudukça içinde kabartma tozu olmadığını fark edeceksiniz yani tarifin eksiği yok 🙂
Ayrıca dün çok sevdiğim dereotlu börek keki yaptım. Tarifi yarın sizlerle olacak.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tahinli Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 1 yumurta 150 gram tereyağ 4 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 su bardağı tahin 1 paket vanilin
yukarı:
- 1 yumurta akı 1 yemek kaşığı sıvı yağ
tahinli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Bir kapta şeker ve unu iyice karıştırın. Unu karıştırma kabına alın. Margarini ve oda sıcaklığında yumuşamış yumurtaları ekleyin. Hazırlanan tahini ve şekeri ekleyip yoğurun. Sert, kolay dağılan bir hamur elde ettiğinizde hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzerine yumurta aklarını sürerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Arzu edilirse krem şanti ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]