Tahinli Muhallebi tarifi için tahini küçük ve dar bir kaba alıp topak kalmayacak şekilde karıştıralım. Sütü ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı buzdolabına koyun ve bir saat dinlenmeye bırakın.
Puding için süt, şeker ve unu bir tencereye alıp karıştıralım. Orta ateşte sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim. Vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kalınlaşmaya ve köpürmeye başlayan muhallebiyi ocaktan alıp kasenin yarısını dolduracak şekilde bölelim. 4 güveçten pudingim çıktı.
Buzdolabında bekleyen tahin soslu muhallebinin üzerini bir kapta kapatalım, tahin sosu dibe çöktüyse karıştırabilirsiniz. Üzerine beyaz susam serpin.
Daha sonra geniş bir tepsiye tabakları sığacak şekilde yerleştiriyoruz. Tepsiyi kabın yarısına kadar ılık suyla dolduralım sonra 180 derecede iyice ısınmış fırına pudingimizi verelim.Muhallebiler iyice kızarınca fırını kapatıp kapağını biraz açalım.
Sıcak pudingleri fırından alıp tekrar ısıtabilir veya buzdolabında soğutup pişirebilirsiniz.
Tahinli muhallebi hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]