Tahinli muhallebi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftaya tatlı başlayalım tatlı kalsın 🙂 Geçen hafta paylaştığım tahinli sütlaç çok beğenildi ve bir çok kişi denedikten sonra tam not aldı. Bu hafta İzmir’den üniversite arkadaşım bizimleydi. Tahinli sütlaç yüzünden aklını kaybetmiş ama sütlaçtan hoşlanmıyor. Sonra ona tatlı pişirmeye karar verdim. İşte tahinli muhallebi böyle çıktı 🙂

Ben muhallebiyi armut pekmezli olarak servis ettiğim ve armut pekmezi çok tatlı olduğu için şeker miktarını ölçülü tuttum. Pekmez kullanmak istemiyorsanız şeker miktarını 1/2 su bardağı daha artırabilirsiniz.

Aynı şekeri un ile de yapabilirsiniz ama nişasta yoğunluğu gayet iyi. Örneğin un kullanacaksanız miktarı 1 yemek kaşığı kadar artırabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Tahinli muhallebi tarifi malzemeleri

    1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası (üst üste) ½ su bardağı tahin 6 yemek kaşığı pekmez (servis için)

Tahinli muhallebi tarifi nasıl yapılır?

Tencereye şeker ve nişastayı koyuyoruz. Sütü azar azar ekleyin, tüm sütü ekleyene kadar topaklanmaması için çırpın. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Karışım koyulaşmaya başlayınca tahini ekleyin. Tatlı puding kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşan şekerleri kuplara alıp pekmezi kaşık yardımıyla yayın, oda sıcaklığına gelen şekerleri buzdolabına koyun. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın