Tahinli Soya Mantarı – En Sevdiğim Yemekler

Bugün ilk kez denediğim ve tattığım tahinli mantarlar bundan sonra düzenli yapacağım bir lezzet olacak. 👍 Mantar ve tahin seviyorsanız bu tarif tam size göre, et, vejeteryan sevmeyenler için 👍 mutlaka denemelisiniz.

Yapmaya başlayalım 😊 Önce büyük bir tavada yemeklik doğranmış soğanlarımızı bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir kahve fincanı sıvı yağda kavuruyoruz.

Daha sonra sarımsağı, baharatlarımızı, bir tatlı kaşığı tuzu, kekiği, karabiberi, zencefili, toz şekeri, toz biberi ve 1/2 kavanoz konserve domatesi doğrayalım yaz, iki veya üç domates koyabilirsiniz)

Daha sonra iki kaşık soya sosu döküp karıştırıyoruz (soya sosu kullanıyoruz bu yüzden tuzu dikkatli koyuyoruz) ve 🍄 temiz ve kesilmiş mantarlarımızı döküyoruz (Mantarları soyuyorum yıkamam onları sünger gibi emiyorlar sanırım) Yıkadım, istediğiniz gibi yapabilirsiniz) ve kapağı kapatın Mantarların suyunu bırakmasını bekliyorum.

Mantarlarımız pişince tahini ekleyip iki üç dakika pişiriyoruz. Servise hazır hale gelene kadar haşlıyoruz.

Not: Tahini ekledikten sonra çok kaynatmamalıyız, çok çabuk erir ve sıvı kalır.

Tahinli Soya Mantarı hazır.

Vejetaryen yeğenimden öğrendiğim bu tarif et ve tavuğun yerini alabilecek bir tarif.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın