Sütlü Pirinç Tahin Tarifi Malzemeler (Böyle Lezzetsiz)
- Yarım su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı kadar su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- bir tutam tuz (bir çay kaşığının ucu kadar)
- Yarım su bardağı su veya süt
- 1 yemek kaşığı nişasta (açık)
- 1 su bardağı tahin
- 1 paket vanilya
yukarı;
- tarçın
- fındık kırmak
Sütlü pirinç unu nasıl yapılır (böyle bir lezzet olmadan)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Uygun tencereye pirinci ve suyu ilave edelim, pişmeye bırakalım, ocağı orta ateşe alalım, sütü azar azar ilave edelim ve sürekli karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca toz şeker ve bir tutam tuzu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra yarım çay bardağı süt veya su ile nişastayı karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
- Biraz koyulaşana kadar birkaç dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Fazla beklerseniz dinlenirken katılaşacaktır dikkatli olun ocaktan aldığımızda tahin ve vanilyayı ekleyip karıştırıp 2 dakika ocakta kaynamaya bırakalım.
- Sütlaçları her seferinde karıştırarak kullanacağımız kaselere paylaştıralım. Üzerinde kabuk oluşana kadar tezgahta bekletin ve buzdolabına kaldırın.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tarçınlı fındıklı kıtırı tercih ettim. En az 4 saat ama vaktiniz varsa bir gece dinlenip yiyin tadının daha çok olduğunu göreceksiniz. .
Resimli tahinli sütlaç (böyle bir lezzet yok) tarifi
Tahinli sütlaç (böyle bir lezzeti yok) ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]