İstanbul’da bugün hava ayaz, oralarda kar olmamasına rağmen sabah ulaştığım maslak yavaş, karın altı her yer bembeyaz, üstelik bugün yoğun kar yağdığı söylentisi var. Aslında bu tema son 3-4 yıldır kar görmeye can atan bedenime çok iyi geldi. Nedense sıcak krakerlerim vardı, bu yüzden güncellenmiş çıtır krakerlerimi tekrar yayınladım.
Pastırmalı börek derken yağım eriyor ve sıcacık bir pastırmayı bol cheddarlı ve pastramili olarak ikiye böldüğünüzde o mis kokulu koku tüm odaya (aman allahım..) Yanında tavşan kanı ve çay demlerseniz ne mutlu bana 🙂
Adım adım fotoğraflar, bayıldığım tarifler bölümünde…
İçerik Tablosu
Cipsli pasta tarifi malzemeleri
- 10 gözleme hamuru, 150 gr pastırma, 150 gr kaşar peyniri, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı susam.
Cipsli pasta tarifi nasıl yapılır?
Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmayı ince ince doğrayın ve iki malzemeyi karıştırın. Yumuşayan milföylerin ortasına 2 yemek kaşığı harçtan koyup tek yufka olacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine kapalı tarafı alta gelecek şekilde dizin. Milföy hamurunu dilimler halinde kesin ve böreğin üzerine süsleyin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında kızartılır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]