Tam Hamurlu Ekmek Tarifi için Malzemeler
- 7 gram yaş maya
- 500 gram bir
- 300 ml ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tam boy yufka ekmeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yaş mayayı ılık süt ile eritin, ardından unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın ve hamur yapışmaya başlayınca sıvı yağı ekleyin, hamuru iyice yoğurun ve yarım saat dinlendirin.
- Bir sonrakinden 15 tane beze alın (arkadaşlar saçlarım küçük olduğu için küçük bir beze aldım standart büyük beze yapacak arkadaşlar bunun iki katı almalı yani 15 şekerleme yerine 7 şekerleme almalılar)
- Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp üzerini örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra unu ve hamuru yufkanın boyutuna göre açın.
- Yaprak iyice ısındıktan sonra yufkaları tepsiye koyun ve küçük baloncuklar oluşana kadar bir tarafını pişirin.
- Baloncuklar çıktıktan sonra ekmeği ters çevirin ve çevirdiğiniz tarafının altı altın rengi olana kadar pişirin.
- Ekmeğinizi yemek istediğinizde azıcık suda anlattığım gibi elinizle suyu serpin, ekmekleri üst üste koyun, temiz bir beze sarın ve 30 dakika dinlendirin.
- Kuru ekmeği serin ve temiz bir yerde aylarca saklayabilirsiniz.
Fotoğraflı tam boy ekşi mayalı ekmek tarifi
Ekşi mayalı ekmekle ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]