Tam buğday unu tarifi nasıl yapılır? Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk helvası biraz püre, biraz un, helva yapılışı, pratik un tarifi, unu helvası, unu helvası nasıl yapılır, unu helvanın püf noktaları, pratik tarifler
Çıkış tarihi: 03-13-2023
4 5 5 1
Helvanın lezzetini bir üst seviyeye taşıyacak efsane bir tarifti. Şekeri karamelize etmek için yapmanız gereken tek şey tavayı iyice ısıtmak. Unutmayın ısı çok yüksek seviyelere çıkacağı için buhar fazla olacaktır. Dikkatlice su ekleyin. Dilerseniz su yerine süt de kullanabilirsiniz.
Bu tarif için genellikle 2 ölçü yapıyorum, ilk tarifime buradan ulaşabilirsiniz. İrmik varsa bende nefis bir helva tarifim var. Farklı un tatlıları denemeyi sevenlerdenseniz kakaolu un tam size göre 🙂
Aşk…
Malzeme:
- 125 gram tereyağ 1 su bardağı un
Bir içki için:
- 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su
İçerik Tablosu
Tam buğday unu tarifi nasıl yapılır?
Tencereyi ısıtın, şekeri ekleyin ve kenarları karamelleşince suyu dikkatlice ilave edip karıştırın, kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağını bir tavada eritin, unun tamamını ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkıp rengi koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısın ve özenle hazırladığınız karamel şerbetini ekleyin. Koyulaşana ve artık kaşığa ve tencereye yapışmayana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı ılıyana kadar dinlendirin. İster elinizle bastırın ister kalıp yardımıyla şekil verip servis tabağına alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]