5 dakika. Hazırlanma zamanı
Tam kıvamında tam boy sütlaç tarifi istiyorsanız Sütlü Şekerli Pirinç Hazırlayın, doğru yere geldiniz. İşte tarifi, ister kızarmış ister fırınlanmış, afiyetle yenilebilir.
İçerik Tablosu
Dersler
- 2 buçuk litre süt
- 1 su bardağı pirinçte 2 parmak eksik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
- Süslemek için dövülmüş fındık
kilit nokta
Sütlaç yapmak için kullanacağınız sütün hazır konserve sütten ziyade çiğ süt olması lezzet açısından önemlidir. Bu nedenle güvendiğiniz çiğ sütü önceden kaynatarak kullanabilirsiniz.
Sütlaçların daha az şekerli olması için 1 buçuk su bardağı veya daha az toz şeker kullanabilirsiniz.
Tam boy sütlaç tarifi nasıl yapılır?
1. Sütü ocağa koymadan önce hazırlanan sütün yarısını ayrı bir kaba koyun ve kenara alın.
2. Kalan yarısını ocağa alın.
3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ilave edilerek pişirilir.
4. Pirinç yumuşayıp piştiğinde soğuk sütten bir bardak çayı ayırın, bir kenara alın ve kalanını sıcak tencereye ekleyin.
5. Nişastayı bir kaseye alın. Serin halde beklettiğiniz sütten bir bardak çayı ekleyin ve bir çatalla karıştırın. Pürüzsüz olana kadar iyice çırpın.
6. Pirinç karışımının bir kısmını ocağa koyun, nişasta kabında karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ilave edin.
7. Tencereyi orta ateşte kaynayıncaya kadar sık sık karıştırarak pişirin.
8. Kaynayınca şekeri ilave edin.
9. Hafif bir kıvam almaya başladığını hissedene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
10. Ocak kapalıyken kullanmak isterseniz vanilyayı ekleyip karıştırın.
11. Bekletmeden kaselere alın.
12. Pişirmek istediklerinizi uygun kaplara koyun.
13. Fırın tepsisine biraz su koyun ve kaseleri yerleştirin.
14. Üst ızgaraya 220 derecede ızgaraya yakın yerleştirin ve üzerleri kızarıp pul pul olana kadar kızartın.
15. Soğuyunca üzerini fındık ve hindistan cevizi gibi istediğiniz tatlarla süsleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]