Merhaba sevgili arkadaşım;
Tam buğday unlu kurabiyeler çoğumuza yabancı gelebilir, sonuçta konu kurabiye olunca hepimiz yağlı ve ağızda yumuşacık tarifler arar ve isteriz. Bazen değişiklikler yapıp farklı tarifler denemeniz gerekir 🙂
Bu kurabiyeler çay veya sütle harika gidiyor. Kayısı ve kuru üzüm sayesinde çok fazla şeker eklemenize gerek kalmaz. Eğer siz de çıtır çıtır kurabiyelerden hoşlanıyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Hamurun dokusu yapışkan olduğu için yoğurmayı bitirip ellerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra daha rahat uygulayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tam Buğday Kek Tarifi Malzemeler
- Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı kuru kayısı (doğranmış) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 2 su bardağı tam buğday unu veya 1,5 su bardağı un ½ su bardağı kepek 2 yumurta ½ su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu
Tam buğday bisküvi tarifi nasıl yapılır?
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, pudra şekeri, vanilya aroması ve kalan tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında 3 parmak kadar olacak şekilde dizin. Hamurların tamamına aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 18-20 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]