Buğday Unlu Pizza tarifi için önce bal ve mayayı bir kapta ılık suda eritiyoruz.
Başka bir kapta un ve tuzu iyice karıştırın. Zeytinyağını maya karışımına ekleyin.
Un-tuz karışımını kuru bir tezgaha dökün ve ortasını açın.
Maya karışımını ortasına dökün ve bir hamur yapın.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp karanlık bir yerde iki saat dinlendirin.
İki saat sonra hamurun geri kalanını koyuyoruz.
İki parçaya böldüm. Tekrar nemli bir bezle örtün ve bir saat karanlık bir yerde bırakın. 1 saat sonra hamur toplarını son kez yoğuruyoruz.
Bu bölümde hamur pizza yapmaya hazırdır.
Tepsi kullanmadım, kızgın ateşin üzerine yağlı kağıt koyup altına üçgen şeklinde delikler açıp bu şekilde pişirdim.
Sosu için zeytinyağı ve salçayı alıp bir tavada kızartıyoruz içine baharatları ve suyu döküp koyulaşınca altını kapatıyoruz.
Hamuru çıkarıyoruz, ızgaraya koyuyoruz ve malzemeleri ekliyoruz.
Önce mozzarellayı sonra diğer malzemeleri koyun.
10-15 dakika fırına koyun. girmeye hazır. (Bir parmak açıp hamuru ve malzemeleri iki eşit parçaya bölüp kullandım 👍🏻 Fırından çıkardıktan sonra cheddar veya parmesan peynirini koyup rokayı koyuyoruz hazır 🤗
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]