Tam Geziler – En Sevdiğim Yemekler

İşkembe yıkanmışsa bol su ile başlayın, tekrar suyla doldurun ve temiz suda 15-20 dakika bekletin.

Yıkanmamışsa önce ikiye veya üçe bölün sonra sıcak suda bekletin, tuz ekleyin ve bir kaşık veya bıçakla yüzü silin.

Yolculuğun geri kalanı için de aynısını yapın. İşkembeyi suda bekletmek için elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Üç kez temizledikten sonra bir tencereye veya cezveye bir çubuk tarçın ve birkaç karanfil koyun, suyla doldurun, ocakta kaynatın, hepsi kötü koksun.

Yemek malzemeleri serpin.

Pirinci ve bulguru güzelce yıkayıp süzün ve doğranmış sebzelere ekleyin.

Baharatları, salçayı, yağı ekleyip karıştırın.

İşkembe sirkesini süzün, tekrar başlayın ve bir süzgecin içine koyun.

İyice süzün ve küçük parçalar halinde kesin.

İç çamuru sadece bir kısmı çıkacak şekilde içine koyun ve bir parmak boşluk kalacak şekilde iğne ipliği ile dikin.

İç çamuru tüm yolculuk bitene kadar kesilen parçalara ayırın, kenardan ayırıp düdüklü tencereye koyun, 4 parmak üstüne su ekleyin, tuz ekleyin.

Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

Sonunda tencerenin havasını alın ve pişip pişmediğini, bıçakla kolayca kesilip kesilmediğini kontrol edin.

Ancak tadına bakıp pişme süresini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Piştikten sonra bir tabağa alıp dilerseniz limon, biber ve kimyon ile servis edebilirsiniz.

SEVİYORUM 😍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın