medyauzmani.com

Lahana Rulo Tarifi – Tariflerim

Etli Lahana Sarması Tarifi için önce lahanayı dörde bölelim.

Geniş bir tencereye su doldurup tuzunu ekleyelim, kaynayınca lahanayı ekleyip 2-3 kez kaynayınca süzgeçten alalım.

Lahana soğurken, yıkayın ve doldurmak için maydanoz serpin.

Soğanı doğrayalım. Pirincimizi yıkayıp ekleyelim.

Sığır eti, domates, yağ, tuz ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

Lahanayı istediğimiz büyüklükte doğrayalım, çamuru ekleyip sıkıca saralım ve tencereye koyalım.

Her şeyi aynı yapalım. Sana tavsiyem kollarını etrafına sarman. Çok kullanışlı ve hızlıdır.

Son olarak üzerini taş kaplama veya ısıya dayanıklı bir levha ile kapatalım.

İlk beş dakika üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.

Et ve lahana rulolarımız gönderilmeye hazır.

Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın