medyauzmani.com

Tandır eti

Tandır Koyun Eti Tarifi için Malzemeler

4 kişilik

  • Yarım but kuzu eti
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber kekik (damak zevkinize göre baharatlar)

kuzumuzu sarmak için; İki adet yağlı kağıt ve üç adet alüminyum folyo

Tandır kuzu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce yağı bir düdüklü tencereye koyun, kuzu etini iyice kapatın, su ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve düdüklü tencerede bir saat pişirin.
  2. Pişen kuzumuzu ıslattığımız yağlı kağıdın altına alüminyum folyo üzerine koyup üzerine eti koyalım, etimizin üzerine biraz tuz serpelim.
  3. Etin her yerine tereyağı sürelim, sarımsağı üst kabuktan temizleyip ortadan ikiye kesip etin üzerine koyalım ve biraz kekik serpelim.
  4. Etimizi yağlı kağıda saralım ve üzerini kaplayacak şekilde alüminyum folyo ile aynı işlemi yapalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tepsiye su koymak için tel fırına sarılmış kuzu eti koyun ve fırında bir buçuk saat pişirin.
  6. Tepsi yanmasın ve etimizin içinden su damlamasın diye fırının içinde kirlenmesin diye tepsiye su koyuyoruz ki etimiz fırında lokum gibi pişsin (kuzu tandırda pişirildi) , Fırından çıkardık, açalım, altı yedi dakika tekrar fırına koyup kızartalım) Tandır kuzumuz hazır.

Not: Ben bulgur pilavı ile servis ettim dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz pilavınızda et suyu da kullanabilirsiniz fırında pişirme süresi çok uzun olduğu için düdüklü tencerede önceden pişirdim bu şekilde daha iyi pişti suyu işe yaradı Ayrıca tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Tandır eti tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın