Tarçın ve Zencefil Erik Şerbeti – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bayram arifesinde sizlerle paylaşmak istediğim ikinci tarif ise erik şerbeti. Şerbet tatlıdan sonra en sevdiğim yiyeceklerden biridir.

Böyle bir renk elde etmek için herhangi bir kırmızı eriği kullanmak yeterli olur ama bence mürdüm eriği en iyisi.

Kullandığınız eriklerin tatlılığına göre şeker miktarını artırabilirsiniz. Eğer şeker fazla geldiyse veya şerbet posasından dolayı kıvamlı geldiyse su ekleyerek seyreltebilirsiniz.

Zencefili kullanmak tamamen damak zevkinize kalmış ama denemenizi tavsiye ederim.
Son tatil için hazırladığım tatil listesine buradan ulaşabilirsiniz. Aşk…

Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

    1 kilo tatlı kırmızı erik 1 adet taze zencefil (zeytin büyüklüğünde) 1-2 çubuk tarçın 2 karanfil 1 su bardağı toz şeker

Tarçın, zencefil ve şeftali şurubu tarifi işlenen modları?

Erikleri ovalayarak yıkayın ve geniş bir tencereye alıp üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Zencefili soyun, 2-3 parçaya bölün ve tencereye koyun. Son olarak tarçın, karanfil ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın. Eriklerin kabukları ufalanıp yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Şerbetiniz soğuyunca süzgeçten geçirin. Kalan erikleri bir kaşıkla veya elinizle ezin. Şişeleri doldurun ve buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın