Tarçınlı Havuçlu Kek – En Sevdiğim Yemek

Kekler arasında en sevdiğim keklerden biri olduğunu söyleyebilirim, havuçlu tarçınlı kek. Yapması kolay ama birkaç püf noktası var, size onlardan bahsedeceğim:

Öncelikle tüm kek malzemelerinin sıcak olması önemlidir. Yumurtaları ve yoğurdu zaten dondurucudan çıkarıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz.

Tarçınlı Havuçlu Kek tarifi için havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafını ovuyoruz.

Kek kalıbını yumuşak margarinle yağlıyoruz, un serpiyoruz.

3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri önce mikserin düşük hızında çırpın, ardından 3-4 dakika çalıştırın. Sarıdan hafif beyaza dönene kadar karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı sıvı yağı çırpıcı ile ekleyip 1 su bardağı yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

1 tatlı kaşığı tarçın ekliyoruz (tarçın kokusunun daha yoğun olmasını istiyorsanız yarım tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz)

Daha sonra un, un ve sıvıları karıştırmadan önce kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Rendelenmiş havuçları ekleyip spatula yardımıyla alttan yavaş yavaş karıştırıyoruz ki kekimiz zarar görmesin.

Kek hamurumuzu unla yağladığımız dikdörtgen kalıba döküyoruz. Hamuru birkaç kez çırparak hava kabarcıklarını çıkarıyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz.20-25 dakika sonra kürdan testi ile ilk kontrolü yapabilirsiniz. Kürdan kaplı değilse kekimiz pişmiş demektir. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Kalıbından çıkarıp servis tabağına alıp kesiyoruz, mutfağımız tarçın kokuyor.

Yapanlara kolay gelsin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın