Tarçınlı Rulo – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın son günü tatlı mı tatlı mı bir şeyler hazırlamak istedim (neyse sonu bahane :)). Bu aralar sağ bileğimde tekrarlayan bir ağrı olduğu için (sanırım iPad ve mouse’u çok kullanmaktan oluyor) tekrar mikserle hamur yoğurmaya başladım.

Hamur yoğururken yaptıklarımı sosyal ağlarda takipçilerim ile an be an paylaşmaya karar verdim. İnşaat aşamalarında göreceğiniz tüm fotoğrafları Twitter ve Instagram’da yayınladım.

Evde tek başına, kendi mutfağında ama bu kadar kalabalıkla yemek yapmak gerçekten harika! O an yorumları okuyup elim yoğrulurken cevaplamaya çalışmak çok güzeldi. Beni yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim.

Not: Tarçınlı ruloların spiral şeklini almasını istiyorsanız geniş bir tepsiye diziniz, aralarındaki mesafe 2 cm’den az olmamalıdır.

Not 2: Bu tatlı rulolar bana yetmedi diyorsanız, biraz daha şeker istiyorsanız üzerlerine pratik bir pudra şekeri sosu yapabilirsiniz.

Aşk…

Tarçınlı rulo tarifi malzemeleri

    1 yumurta 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 5,5 su bardağı un ½ su bardağı tereyağı

içeri:

    1/2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı toz tarçın 5-6 yemek kaşığı damla çikolata 4 yemek kaşığı tereyağı

arasında:

    4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı su 2 damla vanilya aroması

Tarçınlı rulo tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Bir dakika mikser yardımıyla köpürtmeden karıştırdıktan sonra sütü ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Maya ve tereyağını ekleyip bir dakika daha karıştırın. Tamamen eriyen karışıma yavaş yavaş unu ilave edin ve mikserin ucundan (spiral kafalı el mikseri kullananlar için) kanca ile önce düşük sonra yüksek devirde hamur toparlanıp hamurdan ayrılana kadar karıştırın. kase. Toplanan hamurları unlanmış tezgaha alın ve üzerine biraz daha un serperek birleştirin. Fotoğrafta olduğu gibi, hamuru iki parçaya bölün ve her iki parçayı da bir top oluşturacak şekilde hafifçe yoğurun. Toz şeker ve tarçını blenderdan geçirin. Tereyağını bir fırça yardımıyla hamurların üzerine dağılacak şekilde eritin. İlk parçayı unlanmış tezgahta merdanenin yarısını yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın. Yağın yarısını hamurun üzerine fırçalayın. Pudra şeker karışımının yarısını hamurun üzerine ve damla çikolataları hamurun üzerine serpin. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin (ikinci hamura da aynısını yapın). Kalan tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine yan yana dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kırağının üzerini kızartıp 25 dakika şeker karamelize olana kadar pişirin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri, su ve vanilya aromasını karıştırarak hazırladığınız sosu gezdirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın