Tarhana Çorbası Tarifi için,
Yazın kuruttuğumuz kuru tarhanalar tencereye alınır.
Sabah ıslatılır, kapağı kapatılır ve 4-5 saat yumuşaması ve şişmesi için bırakılır.
Daha sonra su süzülür ve iyice süzülür.
başına 1 litre suyu ilave edilerek ocaktan alınır.
1 su bardağı yoğurdu çırpın.
Ekleyin ve ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Yaklaşık 20 dk. Tuzlu pişen bezelyeler haşlandıktan sonra kontrol edilir (tarhana da tuzlanabilir).
5 dakika. Daha kaynatılarak ocaktan alınır.
Nane yağı uygun bir tavada ısıtılır.
Üzerine gezdirilerek servis edilir.
Tarhana çorbası hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]