Tarhana Çorbası Tarifi (Antep Usulü)

Tarhana Çorbası Tarifi için,

Yazın kuruttuğumuz kuru tarhanalar tencereye alınır.

Sabah ıslatılır, kapağı kapatılır ve 4-5 saat yumuşaması ve şişmesi için bırakılır.

Daha sonra su süzülür ve iyice süzülür.

başına 1 litre suyu ilave edilerek ocaktan alınır.

1 su bardağı yoğurdu çırpın.

Ekleyin ve ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

Yaklaşık 20 dk. Tuzlu pişen bezelyeler haşlandıktan sonra kontrol edilir (tarhana da tuzlanabilir).

5 dakika. Daha kaynatılarak ocaktan alınır.

Nane yağı uygun bir tavada ısıtılır.

Üzerine gezdirilerek servis edilir.

Tarhana çorbası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın