Tarhunlu patates salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pelin olarak da bilinen tarhun, lezzetinin yanı sıra inanılmaz derecede faydalıdır. İştah açıcı özelliğinin yanı sıra mide ve solunum sistemine de iyi gelmektedir. Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve ayrıca vücuttan suyun atılmasına yardımcı olur.

Bu bitki ile daha önce tanışmamış olanlar için nerelerde kullanılabileceğine kısaca değineyim. Yumurta, tavuk, balık ve kırmızı et yemeklerinden sos yapımına kadar çok çeşitli alanlarda kullanabilirsiniz. Bunun dışında pişirmeden salatalarda da kullanılabilir.

Patates salatasına eklediğim hardalla çok güzel gidiyor. Arta kalan tavukları tarhunlu patates salatanıza ekleyerek değerlendirebilirsiniz.

Aşk…

Tarhunlu patates salatası tarifi için malzemeler

2 orta boy patates
1 soğan
2 Tutam Tarhun Otto
1 çay kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı hardal
1 diş sarımsak
tuz

Tarhunlu patates salatası tarifi nasıl yapılır?

1- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2- Soğanları bir kasede doğrayın ve patateslerle birlikte derin bir kaseye alın.
3- Yoğurt, mayonez, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve hardalı bir kapta karıştırıp soğan ve patateslere ekleyin.
4- Son olarak tarhun otunu yıkayıp temizleyin ve salataya ekleyerek karıştırın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın