Tarsus Flakes Tarifi Nasıl Yapılır?
Margarini bir karıştırma kabına alın ve un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak olan hamuru kulak kulağı gibi yoğurun.
Hamur hazır olunca hamurdan iri parçalar alıp tahtaya dikkatlice açalım. Hamurun kalınlığı bıçağın ağzından biraz daha büyük olmalıdır.
Yuvarlak kalıba sardığınız hamuru keselim.
1 kase içerisine pekmezi ve suyu koyun ve karıştırın. Başka bir kaseye kavrulmuş susamları koyun.
Önden ve arkadan kesmiş olduğumuz yuvarlak hamurları su ve pekmezin içine daha sonra kızarmış susamın içine koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyalım ve hamur kızarana kadar pişirelim.
Pişmiş tarsus tohumlarını soğuduktan sonra dilediğiniz gibi bölebilirsiniz.
Bu kalınlıkların sayısı kalıbınızın boyutuna ve hamurun kalınlığına göre değişse de 150-200 arası Tarso pulu çıkacaktır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]