Tart Pudingli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yıllar önce ilk kez tart yaptığımı hatırlıyorum ama bu kadar sevileceğini hiç düşünmemiştim 🙂

Sıradan bir pastaya göre çok daha az malzemeyle yapılabilmesi ve birçok tatlıyı kaldırabilmesi nedeniyle birçok hanımın yeni favorisi haline geldi desem abartmış olmayız.

Cake tart denmesinin sebebi tart kalıbında pişmesi ama bu tart tavası ayrılanlardan biri değil.

Yapılış fotoğraflarında da göreceğiniz üzere tek parçadır ancak alt kısmı içi boştur. Pastayı pişirin ve tüm kalıbı doldurun. Soğuduktan sonra kolay geliyor tabi yine de yağlayarak, unlayarak ve fazla unu silkeleyerek işinizi sağlamanızı tavsiye ederim.

Bu tart kalıbını büyük marketlerden veya pastane ürünleri satan dükkanlardan satın alabilirsiniz. Kalıbın ölçüsü 30 cm’dir ve verdiğiniz ölçüler bu kalıpla aynıdır. Küçültüp büyütmeden tam boy yaparsanız 30 cm kalıp için mükemmel sonuç alırsınız.

Elmaları çok kaynatmamaya dikkat edin, sadece elmaları üzerini geçecek kadar haşlayın. Ayarlayamıyorum diyorsanız mikrodalgada su dolu cam bir kaseye koyup iki dakika pişirebilirsiniz.

Aşk…

Kek Tart’ı hazırlamak için:

    2 orta boy yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2,5 çay bardağı un 1 paket Pakmaya kabartma tozu 1 tatlı kaşığı Pakmaya Vanilin

krema için:

    1 paket Pakmaya Vanilyalı Tarçınlı Puding 1,5 su bardağı süt

yukarı:

    2-3 yeşil elma 1 kase kiraz

Tart pudingli kek tarifi nasıl yapılır?

Tart kalıbını un ile yağlayın, fazla unu silkeleyin ve bir kenara koyun. Yumurtaları karıştırma kabına alıp üzerine toz şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Hamuru kalıba dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Pişen keki soğuması için kenara alın. Elmayı iki parçaya kesin, çekirdeği çıkarın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Elma dilimlerini bir tencereye alıp hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış elmaları süzün ve bir havluyla suyunu alın. Vanilyalı-tarçınlı pudingi 1,5 su bardağı süt ile koyulaşana kadar pişirin. İlk ısıyı çıkarmak için bir dakika karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Hazırladığınız muhallebiyi çukura dökün. Elma dilimleri ve kiraz ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın