Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurmanın yanında yapılabilecek en lezzetli ve pratik ikramlardan biri de Dondurmalı Tartolet.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
İçerik Tablosu
Tartolette Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı margarin (75 gr), 1 yumurta, 1 su bardağı un (125 gr), ½ su bardağı şeker (85 gr), 1 limon kabuğu rendesi, 7-8 yemek kaşığı marmelat (yaklaşık 140 gr), meyve suyu , 1 carte d’ veya klasik kaymaklı dondurma
Tartolette Dondurma Tarifi nasıl yapılır?
Margarini eritin ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurtaları çırpın ve yağ, un ve şekerle karıştırın. Limon kabuğu rendesini hamura ekledikten sonra streç filme sarıp buzdolabında 1 saat, buzlukta 10 dakika bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra vida ile açınız. Yağlanmış kısmı tart kalıplarına elinizle kenarlarını kaldırarak yayın. Çıtır çıtır olması için ara sıra çatalla delin. Marmelatı (kuşburnu, böğürtlen veya erik olabilir) meyve suyuyla seyreltin ve üstüne yayın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15-20 dakika kenarları kızarana kadar pişirin. Bir top dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]