Merhaba sevgili arkadaşım,
Tas kebabı pratik olması nedeniyle en sevdiğim tencere yemeklerinden biridir. Ramazan ayı yaklaşırken menülerde kullanmak üzere pratik ve lezzetli çorbalara ve tencere yemeklerine ağırlık vermeye karar verdim. Evet, bu yıl blogumda günlük kahvaltı menüleri paylaşacağım 🙂 Kesinlikle takipte kalın! Sürprizler için Instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın 🙂
Tas kebabının yanında püre, patates kızartması veya pilav ile en pratik yemeklerden birini hazırlamanıza olanak sağlar. Bazen püre ve pilavı birlikte yemeyi severim ama aramızda kalsın 🙂
Patates püresi tarifime buradan, pirinç pilavı tarifime ise buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kebap tarifi için malzemeler
- 600 gr kuşbaşı et 1 büyük soğan 2 diş sarımsak 2 yk tereyağı 4 yk sıvı yağ 1 yk salça 1 su bardağı rendelenmiş domates 2 – 2,5 su bardağı su Tuz karabiber
Tas kebabı tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Kızgın yağa kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kızartın. Suyunu çeken ete yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soğan pembeleşinceye kadar soteleyin. Sarımsak ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Domates püresini ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye su ve tuzu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Pişirme sırasında ara sıra suyu kontrol edin, eğer su çok azsa ancak etler istenilen kıvamda değilse sıcak su ilave edin.) Arzuya göre patates püresi veya patates kızartması ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]