Tatlı Isırgan Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Isırgan Çorbası tarifi için öncelikle yağı uygun bir tencerede kızdırın.

Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp kızgın yağa atarak soğumaya başlayın.

3-4 dakika sonra salçayı ekleyin ve domatesi rondoya geçirin veya küçük parçalar halinde doğrayın ve soğanlara ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

Diğer yandan bulguru, mercimekleri ve pirinci yıkayıp tencereye ilave edin, yeteri kadar su ilave edin.

Kaynamaya başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra yıkanmış ve doğranmış ısırgan otu ekleyin.

Tuz ekleyin ve ara sıra karıştırarak 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Küp doğranmış patatesleri ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Isırgan Otu Çorbası hazır.

Not: Daha fazla ısırgan isterseniz miktarı artırabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın