Yaz sebzeleri arasında severek tüketilebilen Kabak Tarator Salatası hemen her şekilde yapılabilmekte, sevmeyenlerin de severek tüketeceği bir salatadır.
Salata ve yoğurt artık sadece yemeklerde değil çay saatlerinde de yer alıyor. Sindirimi kolay ve kalorisi olmadığı için yemeklerde sıklıkla kullanılır. Kabak, bol miktarda lif içerdiği için bağırsaklara iyi gelir. Yemek, salata, patates kızartması ve dereotu ve taze soğan ile mükemmel kombinasyon, görünüm ve lezzet katar.
Nefis Kabak Tarator tarifi için kabak ve kabuğunu kazarak başlıyoruz. Sağ elinizle suyu sıkın.
Soğanı bir tavada küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif kavuruyoruz. Suyundan sıktığımız kabakları soğanın üzerine ekliyoruz. Ateşi yakmadan ağır ateşte yanıyoruz. Suyu bırakana kadar pişiriyoruz. Isı ne kadar yüksek olursa, balkabağınız o kadar az pişmiş olur.
Pişirirken tuz ekleyin. Bir tarafını soğumaya bırakıyoruz.
Yoğurt püresi kullanırsanız sulandırılmaz. Sarımsakları ezin ve yoğurt karışımıyla karıştırın. İnce dereotu serpin. Yoğurt ile karıştırın. Fıstıkları içini kırıp dilediğiniz yoğurda veya garnitürlere ekleyebilirsiniz. Bir kaşık mayonez lezzet katıyor.
Yoğurt ve konsantre kabak karışımını birleştiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
Lezzetli Balkabağı Taratoru hazır.
Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]