medyauzmani.com

Tatlı Kapya Biber Turşusu – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba 🤗 Bugün kışa hazırlık olarak domates sosu ve közlenmiş kapya biberi yaptım ve aynı zamanda közlenmiş biberin fotoğrafını çekip sizler için bir tarif hazırladım. Bu enfes tadı sizlerle paylaşmadan yapamam. Her yemeğin yanına çok yakışacak bu turşuyu mutlaka denemelisiniz. Şimdi plana bakalım 🤗

Enfes Kapya Biber Turşusu elde etmek için önce kapya biberi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini yıkayarak başlayalım.

Daha sonra ikiye kesip doğradığımız biberleri çok küçük olmayacak şekilde serpin.

Sarımsaklarımızı soyup maydanozu yıkayıp küçük küçük doğrayalım.

Derin bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtalım sonra kısık ateşte üzerine sirke koyup tekrar açalım. Tuz ve karabiberi ekleyelim.

Ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin (biberlerimiz çok yumuşak olmayacak)

Onlar pişerken sarımsağı ve maydanozu ekleyin.

Kaynamaya devam ederken kavanozları dolduralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım ve tekrar soğumasını bekleyelim.

Bir gece yeterli olacaktır.

Buzdolabında veya soğuk odanızda saklayabilirsiniz.

Lezzetli Kapya Biber Turşusu hazır.

Deneyecek olanlara afiyet olsun💕💖.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın