Nefis bir ciğer kavurma tarifi almak için suyumuzu bir tencereye alıp kaynatalım.
Tekrar ısıtmak için ciğerimizi kaynar suya atalım, iyice karıştırarak kirlerinden arınmasını sağlayalım.
Rengi değişince ciğerimizi süzgeçten geçirip suyun altına koyalım.
Tencereyi ocaktan alalım. Biraz doğradığımız soğanımızı az yağ ile pembeleşinceye kadar pişirelim.
Halka şeklinde doğrayacağımız kırmızı ve yeşil biberlerimizi içine atalım, biraz kavuralım.
Üzerine domates salçamızı ekleyip iyice karıştıralım.
Artık ciğerlerimizi alabiliriz.
Sırasıyla tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyebiliriz.
Tüm malzemeleri karıştıralım, ocağın altını kapatalım, son olarak maydanozu alalım, birkaç kez karıştıralım ve artık ocağı kapatabiliriz.
Tatlı Kızarmış Karaciğer hazır.
Burnunuzdan en güzel kokuyu almaya başlamadınız mı?
Deneyeceklere bol şans, afiyet olsun 🙌😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]