Tatlı Meyveli Kek (Taş Hazırlar)

Nefis bir kuru meyveli kek tarifi için önce kayısı, incir ve üzümleri yıkayıp süzelim ve tamamen kurulayalım.

Kayısı ve inciri küçük küpler halinde doğrayalım ardından tüm meyvelerin üzerine un ekleyip karıştıralım. Bu çok önemli bir adımdır ki pişerken meyvelerin kekin dibine düşmesin, her meyvenin unla kaplandığından emin olun.

Çilekler hazır olduğunda yumurtaları ve şekeri beyaz ve köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştıralım ardından un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Çok kalın olmayan bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde un eklemeye devam edebilirsiniz.

Hamur hazır olunca meyveli un miktarını ölçüp meyveleri kek hamurunun içine dökelim ve kaşıkla karıştıralım. Çok büyük bir kek kalıbının veya büyük bir fırın tepsisinin her iki tarafını yağlayıp unlayın ve hamuru kalıba dökün.

180 derecede çok sıcak fırında kekimizi pişiriyoruz kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile görelim.

Pişen kekimizi soğuyana kadar fırında dinlendirelim. Daha sonra Tatlı Kuru Meyveli Pastayı dilediğiniz gibi bölerek servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın