Tatlı Pamuklu Ekmek

Pamuk şeker yapmak için önce su, süt, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve maya eriyene kadar karıştırın.

Ardından sıvı yağı, tuzu, yumurtayı ekleyip tekrar iyice karıştırın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yavaş yavaş dökün.

40 dakika ısınmasına izin verin.

Sonra şekillendirin (kavisli veya dairesel)

Yağlanmış tepsiye dizip, kaynamasını bekleyin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatlı Pamuk Börek servise hazır.

Ben hamura yumurta beyazı ekliyorum ki siz eklemeseniz de bozulmasın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın