Patates Otur Tarifi için,
Yağı koyduğumuz bir tavada soğan ve sarımsağı doğrayıp kavuralım.
Kıyılmış eti ekleyin ve sıvı emilene kadar karıştırın.
Kızaran kıymaya yarım kaşık salça, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip iki dakika karıştırıp ocağı kapatın.
Kabuklarını soyup halka halka doğradığımız patatesleri her tarafını hafif hafif kızartıyoruz.
Patatesler kareye dönüştüğünde işlem güzelleşiyor ve kolaylaşıyor.
Çok hızlı olmanıza gerek yok, tencerede pişiyor.
Kıyma karışımını bir sıra patatesin üzerine yine patateslerle birlikte düz bir tencereye koyuyoruz.
Bir bardak suya yarım kaşık salçayı ekleyip karıştırın ve patateslerin üzerine dökün.
10 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun, tatlım, şeker.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]