Tatlı Patates Topları – En Sevdiğim Yemek

Nefis Patates Köfte Tarifi yapmak için patates haşlanır. Kabuklarını soyup ısıtıp bir karıştırma kabında çatalla ezin.

Bulgur, karabiber, kimyon, kuru nane gevreği ve tuz ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır, tepsinin üzerine tepsi kapatılır ve bulgurun keşfedilmesi için patatesler 15-20 dakika buğulanır. dinlenmeye bırakılana kadar.

Yeşil soğan ve maydanoz temizlenir, yıkanır, ince ince kıyılır ve hazırlanır.

Kuru soğanlar mümkün olduğu kadar küçük küpler halinde doğranır ve yağ 6-7 dakika pişirilir. pişirmeye kadar.

Salça ilavesiyle iyice karıştırılır ve ocaktan alınır.

Patates ve bulgur karışımı çiğ köfte gibi bir kapta dövülür.

İyice karışıp homojen hale gelince domates sosu eklenir ve karıştırılır. Son olarak yeşil soğanları ve maydanozu ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.

Ceviz parçaları kesilir, elde sıkılarak yapılır ve servis tabağına alınır. Yanında marul yaprakları ve limon ile servis edilir.

Değil: Kaşıma ve sıkma sırasında parmak uçları kurudukça ele yapışmaması için nemlendirilerek devam edilir. Ayrıca; Klasik patates sıkma köftesi, yuvarladım. 😉 Tarifi aslına göre yazıyorum. Geri kalan her şey, onu sıkmanız veya öğütmeniz, zevkinize bağlıdır. Tadını değiştirmiyor 😎

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın