medyauzmani.com

Tatlı Portakallı Zerdeçallı Kek – Tatlılarım

Enfes Portakallı Zerdeçallı Kek tarifi için önce kekimizin malzemelerini her zamanki gibi hazırlayın, portakal kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın, ardından tüm kuru malzemeleri bir kaseye süzün ve karıştırın.

Fırını 180 derecede açıp ısıtalım ki biz kek hamurunu yaparken fırın sıcakken hazır olsun.

Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.

Karışıma önce sıvı malzemeleri daha sonra eleyip iyice çırptığımız kuru malzemeleri ekleyelim.

Sonuna koyduğumuz portakal kabuğunu da ekleyip karıştıralım ve yağlanmış bir kalıba veya tepsiye dökelim ve önceden ısıtılmış fırına verelim.

İlk 30 dakika fırın kapağını açmayın. Ardından kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim.

Pişen kekimiz ısınana kadar fırında bekletelim.

Daha sonra dilediğiniz gibi kesip servis edebilirsiniz.

Tatlı Portakallı Zerdeçallı Kek hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın