Tatlı Sakal Ekmeği – En Sevdiğim Yemek

Sadece dün akşam misafirlerimiz için yaptığım sakallı çöreklerin tarifini ekliyorum 🙈 Bu akşam yaklaşık 20 kişi olucak ☺️

Bu lezzetli Sakallı Börek tarifi için önce su, süt, şeker ve mayayı maya tamamen eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.

Yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyin. Son olarak sırasıyla un ve tuzu ekleyin. Hamur tutarlı olmalıdır. Yapmakta zorlanıyorsanız, ellerinizi biraz yağlayabilirsiniz.

Hamuru 1 saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurun, havasını alın, beze fındık yapın ve maya tepsisi için yarım saat bekletin.

Yumurta sarısını zeytinyağı ile eritin, fazla basınç yapmadan karıştırın ve önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Unlu mamuller soğuyunca ortadan ikiye kesilip peynirle karıştırılıp aralarına sürülür, maydanoz ve kaşar peyniri ile kaplanır.

Nefis Sakallı Pasta servise hazır.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın