Tatlı Sütlü Ekmek (Yumuşak)

Tatlı Sütlü Ekmek Tarifi için un uygun bir kaba alınır, ortasındaki havuz açılır ve yaş maya, süt ve toz şeker ilave edilir.

Maya eriyene kadar karıştırın.

Daha sonra yumurta ve ılık su ilave edilir.

Unun üzerine tuz serpin ve yavaş yavaş karıştırın.

Hamur iyice yoğrulunca tereyağı ilave edilerek ele yapışan bir hamur yapılır.

Hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.

Kalan ekmek tekrar yuvarlanır ve 15 eşit parçaya bölünür.

Bezeleri açın (resimde)

Yağlanmış tepside bir saat dinlenmeye bırakın.

Oraya streç film sarılır, çırpılmış yumurta kullanılır ve makasla kesimler yapılır.

180° önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

yemek istiyorum ☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın