medyauzmani.com

Tatlılar için taş yapacak maydanozlu puf böreği



Kıyır Poğaça, mayalı hamur tarifi ile uğraşmak istemeyenler için tam bir cankurtaran. Kısa sürede hazırlanıp pişirilmesi en çok tercih edilen sebeptir. Ayrıca mevcutken daha lezzetli olan kıymalı böreğin içi de en az mayalı börek kadar yumuşak.

Size sunduğumuz tarif maydanoz ve peynir… Üstelik maydanoz salçası içinde! Böylece her lokmada lezzetli bir tat alacaksınız.

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • Yarım paket ghee (125 gr)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • mümkün olduğunca un
  • 1 demet maydanoz

İç harç bileşenleri

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir/lor peyniri

en iyi malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

yapılışı

Öncelikle eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta akı, sirke ve tuzu bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.

Ardından kabartma tozu ve unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın. Ortasına dilediğiniz peyniri yerleştirdikten sonra yarım ay şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Susamları kızarttıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Yorum yapın