Tavada 2 Yoğurtlu Su Lezzetinde Faydalı Ekmek

Merhaba arkadaşlar. Bugün size favoriniz olacak çok faydalı bir börek tarifi vereceğim. Akşam eve geldiğimizde ben bu kurabiyeleri yaptım 😋😋😋 Siz ateşin başında yemek yerken sizlerle paylaşmak istiyorum. 😁😁 Sulu kek sevmediğini söyleyenlerin bile su kekine aşık olmasını sağlayacak bu basit ve kolay tarifleri kitaplarınıza eklemeyi unutmayın 😘😘 hadi tarife😉👍

Bir tavada 2 ekmekle su böreği tadında kullanışlı bir börek tarifi için önce yumurtayı eritilmiş tereyağına kırıp iyice çırpıyoruz.

Yufkayı tezgaha alıp üzerine sosu yufkaya ulaşacak şekilde yayıyoruz.

Yufkayı ikiye bölün ve yarısını peynirli karışımla serpin.

Hamuru dıştan içe yani kesik tarafından rulo şeklinde sarıyoruz.

Tepsinin altını çok az sıvı yağ ile yağlayıp, ruloyu gül şeklinde tepsinin ortasına yerleştiriyoruz.

Diğer yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz ve tavada kalan tepsiye dolama böreği yapar gibi sararak ekliyoruz. Aynı işlemi başka bir yufka için yapıyoruz. Tepsiyi doldurduktan sonra yufkanın üzerine hafifçe bastırıyoruz.

Tepsiye keklerin üzerini örtecek kadar soğuk su doldurup 5 dakika bekletin (bu 5 dakika daha fazla veya daha az tutulacaktır).

5 dakikanın sonunda hamuru elimizle tutuyoruz ve mümkün olduğunca suyunu süzüyoruz.

Daha sonra kekin yanına gelecek şekilde yağı yavaş yavaş döküyoruz ve tavamızı orta sıcaklıktaki ocağa koyuyoruz.

Hamurumuz kızarmaya başlayınca duruyoruz. Tavayı ara ara sallayarak tamamen eriyene kadar pişiriyoruz.

Bir kapak veya tepsi yardımıyla diğer tarafını çeviriyoruz.

Bu sırada tavayı fırça yardımı ile biraz boyuyoruz.

Ara sıra tavayı sallayarak o tarafını pişiriyoruz.

Su tadında pratik bir pasta Tavada iki tarafı kızartılmış 2 adet ekmekli börek servise hazır.

Uzun ve sıkıcı bir anlatım gibi görünse de yapılışı kolay ve tadı her şeye değer, şimdiden bir sürü özlem.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın