Tavada yağsız et pişirirken bilmeniz gereken küçük sır



Kemer gibi pişmiş et kimse tarafından sevilmez. Lokum gibi ağıza sıçrayan daha yumuşak etler en çok tercih edilenlerdir. Kırmızı et pişirirken akılda tutulması gereken birkaç kural vardır. Günümüzde pek çok kişi kırmızı eti tavada pişirmeyi tercih ediyor.

Bir tavada kırmızı et pişirmek istiyorsanız size vereceğimiz püf noktalarına dikkat edin.

Dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var

Her şeyden önce, tavayı ısıttığınızdan emin olun …

Bu sayede et daha hızlı pişme sürecine girecektir. Etleri soğuk tavaya koymak doğru değil.

Eti buzdolabından çıkar çıkmaz pişirmeyin. En az 15 dakika bekletin ve etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, buzdolabından çıkararak pişirmeye çalıştığınız etler tamamen kuruyacaktır.

Et pişerken biraz tereyağı eklerseniz etin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Veya etin üzerine zeytinyağı serpin.

Et suyunun kurumaması için önceden tuzda bekletmek yerine eti pişirmeden önce 15 dakika tuzda bırakmak yeterlidir.

Eti pişirirken çatal kullanmayın, eti pişirmek ve çevirmek için maşa kullanın.

Bu tarif gerçekten işinize yarayacak. Uzun yıllardır çoğu uzman şef eti bu şekilde pişiriyor.

Aşağıdaki tarife göz atın veya arkadaşlarınızla paylaşın.

Tavada et pişirmek

4 parça biftek

3 yemek kaşığı kadar tereyağı

Tuz, baharat ve limon

yapılışı

Tavayı iyice ısıtın ve tava ısındıktan sonra üzerine zeytinyağı ekleyin.

Eti koyarken dikkatli olun çünkü yağ çok ısınır… Önceden tuzlanmış eti yavaş yavaş tavaya koyun.

Tavada kızartılan etin ilk yüzü iyice pişince maşayla ters çevirin. Her iki tarafta pişmiş et servis ederken baharat serpin. İstenirse etin üzerine karabiber, kekik ve biraz limon sıkmayı unutmayın. Bu, fazla tuzu etten uzaklaştıracak ve daha fazla lezzet katacaktır.

Yorum yapın